torsdag 23 oktober 2008

Kassler Africana

Idag gjorde jag en enkel kasslerrätt som sköter sig själv i ugnen. Till det serverade jag ris och sallad. De stora barnen tyckte att det var jättegott och åt mycket. Ida däremot åt bara några tuggor innan hon började räcka ut tungan istället för att öppna munnen för skeden. Men hon är inte speciellt förtjust i ris, så det kan ha varit det som var fel.

Kassler Africana
500 g kassler
1 paprika
2½ dl matlagningsgrädde
1 tsk curry
2 msk mango chutney
2 bananer

Skiva kasslern tunt. Lägg skivorna lite omlott i en lätt smord ugnssäker form.
Skär paprikan i bitar. Strö över kasslern.
Rör samman grädde, curry och mango chutney till en sås. Fördela den över köttet.
Ställ in i 225 grader i ca 20 min.
Skala bananerna och skär i skivor. Lägg dem ovanpå rätten och låt dem vara med de sista 5 minuterna av tillagningen.

Det skulle säkert ha varit gott med lite skivad ananas också, men tyvärr hade vi ingen ananas hemma.

3 kommentarer:

  1. Jag och Mange har ätit Kassler Africana och den var himla god. Den kommer vi verkligen äta fler gånger. Men undra om mina kräsna barn gillar den????
    Men dom ska få äta den ändå vare se dom vill eller inte...

    SvaraRadera
  2. Du får prova göra den till barnen och se. De kanske chockar dig?

    SvaraRadera
  3. Kassler verkar populärt. Har stulit det här receptet, kommer inte ihåg var, letar överallt, och hittar ju hur mycket gott som helst! FÖRLÅT, men där jag hittade det kan känna sej stolt! En trea grädde, eller tvåochenhalva, som en del är, rör ut med en Cantadou , pepparrotsost, 125 gr, (man får röra en stund) häll det över skivad kassler (typ 500 gr) . Jag rev Brännvinsost över, In i ugn på 200 gr, upp till en halvtimme, så maten blir varm och osten fått färg, mmmmm.....

    SvaraRadera