tisdag 14 oktober 2008

Veckosallad

Nu när rotsaker är billiga så ska man passa på att använda det så mycket som möjligt. Idag har jag gjort en s.k. Veckosallad. Namnet har den fått för att den klarar sig en vecka i kylskåp. Man tar bara fram så mycket som man tror går åt till måltiden, resten låter man stå kvar i kylskåpet i en burk med tättslutande lock.

Veckosallad
1/2 dl socker
3/4 dl vinäger
1 dl rapsolja
1/2 kg vitkål
1/2 kg morot
1 liten purjolök
1 röd paprika

Koka upp socker, vinäger och rapsolja.Låt svalna.
Riv vitkål och morot.
Strimla purjolök och paprika.
Häll lagen över.
Förvara i tättslutande burk i kylskåp.
Ställ fram så mycket som du tror går åt så håller sig salladen resten av veckan i kylskåp.

Olivias kommentar: Mmm vad gott! (Trots att hon säger att hon inte tycker om röd paprika, purjolök eller vitkål)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar