lördag 20 december 2008

Fetaostsnurror

Ett enkelt drinktilltugg eller på ett buffébord. Jätteenkelt eftersom man använder färdigkavlad smördeg, som man rullar ut, fyller med god fyllning, rullar ihop.

Fetaostsnurror
275 g smördeg, färsk, kavlad
200 g grekisk fårost, eller fetaost (150 g)
4 soltorkade tomater
1 st persilja, i kruka
1 krm svartpeppar, några varv med kvarnen

1. Rulla ut smördegen. Riv osten grovt över den, strö över finhackade tomater och persilja och peppra.
2. Rulla ihop en rulle från långsidan, rulla in den i pappret och lägg den svalt.
- Hit kan förberedas flera dagar före -
3. Skär cm-tjocka skivor och lägg dem på plåt med bakplåtspapper.
4. Grädda inför serveringen ca 10 min i 220°.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar