torsdag 29 januari 2009

Viltkryddad lax

Idag har jag varit tillbaka i köket en del igen - kul! Vi hade många bruna bananer så jag bakade min favorit-banankaka, den med mörk choklad. Till middag viltkryddade jag lax som jag serverade med potatis och broccoli.

Viltkryddad lax
500 g laxfilé
1-2 dl färska kantareller
0,5-1 gul lök
1 msk viltfond
1 tsk mortlade enbär
1 tsk timjan
Salt & grovmalen svartpeppar
2,5 dl grädde
ev. 1 dl vatten

Dela laxen i bitar, ca 2x2 cm. Fräs så de får fin färg på bägge sidorna. Lägg över i en traktörpanna.
Finhacka löken och fräs tillsammans med kantarellerna. Lägg över till traktörpannan.
Krydda med enbär, timjan, salt, peppar och fond.
Slå på grädde och ev. vatten.
Låt allt stå och puttra någon minut. Smaka av!


De här kryddorna använder man vanligvis till älgkött, men det blev jättegott till lax också. I och med den annorlunda kryddningen smakade det inte så mycket fisk tyckte jag. Ida åt med god aptit, Isak är alltid emot lax, men den här åt han nog mer än vanligt av. Olivia tyckte inte om kryddningen. Men hon är inte på det bästa humöret i kväll. På skolan ramlade hon och slog huvudet i isen, skolsystern undersökte henne och sa att allt var ok. Men nu oroar hon sig för hjärnskakning i alla fall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar