måndag 6 april 2009

Varm bönsallad

Det är tur jag har Ida, så att det är någon som vill äta bönor med mig. Till laxen med balsamvinäger och honung gjorde jag en varm bönsallad med - balsamvinäger. Älskar man balsamvinäger så gör man!

Varm bönsallad
1 burk bönor av valfri sort
1 vitlöksklyfta
2 tomater
1 msk balsamvinäger
0,5 tsk salt
0,5 tsk socker
0,5 dl färsk basilika

Spola bönorna ordentligt.
Finhacka vitlöken och fräs i olivolja i en stekpanna
Tärna tomaterna och tillsätt dem och bönorna till stekpannan.
Smaksätt med balsamvinäger, salt och strösocker.
Hacka basilikan och vänd ner till det övriga.
Servera som tillbehör till kött, fisk eller kyckling.

Jag använde vita bondbönor, men ta din favorit. Är man osäker vilken sort man vill använda kan man ta en burk med bönmix, som oftast innhåller röda kidneybönor, vita bönor och bruna bönor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar