tisdag 19 maj 2009

Kyckling i balsamsås

Idag har vi tagit bort all gammal jord från två trädgårdsland och fyllt på med ny matjord som en lastbil kom hit med. På ena stället ska vi så gräs och i det andra ska vi göra ett trädgårdsland med rabarber, sallader, kryddor, jordgubbar, smultron och potatis.

Kyckling i balsamsås
8 kycklinglårfiléer eller 4 kycklingfiléer, 500 g
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk oregano
4 stora eller 8 små skivor parmaskinka
2 dl grädde
2 msk balsamvinäger
1 msk konc kycklingfond
1 pressad vitlöksklyfta

Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano. Bryn den i smör i en stekpanna.
Linda skinkskivorna runt kycklingen och lägg i en ugnssäker form.
Vispa ihop grädde, vinäger, fond och vitlök. Häll det i formen.
Stek i mitten av ugnen i 225° ca 15 min.
Strö ev över lite färsk oregano.

Jag hade ingen skinka hemma, men det blev ändå en mycket god middag. Det här är en perfekt mat att förbereda. Om man gör klart allt fram till det ska in i ugnen så har man en god middag på bordet på ca 20 minuter när man kommer hem stressad och hungrig efter jobbet. Tyvärr hade inte jag varit så förutseende. Men det gick ganska fort och enkelt att få maten på bordet i alla fall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar