onsdag 17 juni 2009

Apelsinlax

Leif har fortsatt rivandet i källaren, nu är det sovrummets tur. Så idag åt jag och barnen hos mormor och morfar för att slippa oljudet. Snart är det midsommar! Vad ska man äta för gott då? Och när ska man hinna tillaga det? Igår hann jag göra apelsinlax och potatis till middag, det var riktigt gott.

Apelsinlax
4 laxfiléer
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk rosmarin
2 dl vispgrädde
2 msk koncentrerad apelsinjuice eller 1 färskpressad apelsin och rivet skal
½ fiskbuljongtärning
några stänk Tabasco

1) Lägg fisken i en smord ugnsform.
2) Krydda med salt, peppar och rosmarin.
3) Blanda grädde, apelsin, fiskbuljongtärning och några stänk Tabasco i en skål och häll över laxen.
4) Stek i mitten av ugnen i 225 grader ca 15 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar