lördag 5 september 2009

Kycklingchili

Källarrenoveringen fortsätter sakta, i dag har Leif fixat nytt avlopp och vatten till köket. Dessutom har han kopplat den nya inbyggnads-blandaren i duschen.

Kycklingchili
4 st kycklingbröstfiléer
olivolja
1 dl kidneybönor från burk
1 st påse taco kryddmix eller hemmagjord tacokrydda
4-5 dl krossade tomater
Tillbehör:
limesås
rödlök
ris
sallad

1. Strimla kycklingköttet och stek det i olivoljan ett par minuter på varje sida tills köttet är genomstekt.
2. Skölj kidneybönorna i kallt vatten i durkslag, låt rinna av.
3. Tillsätt krossade tomater och kidneybönor till kycklingen och smaka av med kryddorna. Låt allt bli genomvarmt.
4. Servera chilin med kokt ris, limesås, rödlök och sallad.

Den här kycklingchilin kommer jag göra snart igen. Alla tre barnen åt två stora portioner var, det händer inte ofta. Den syrliga limesåsen var jättegod till chilin.

1 kommentar: