fredag 25 december 2009

Limesill

Här kommer julens tredje nya sill-recept.

Limesill
1 burk inläggningssill (à 420g)
Inläggningslag
1,5 lime (ca 1,5 msk pressad juice)
0,25 dl ättika (24%)
2,5 dl vatten
2 dl socker
1 msk färsk hackad koriander
0,25 dl finskuren persilja
Garnering
rivet skal av 0,5-1 lime

Riv det yttersta skalet av limefrukterna till garnering.
Dela limefrukterna och pressa ner juicen i en kastrull. Tillsätt ättika, vatten och socker.
Koka upp under omrörning. Ställ sedan kallt att svalna.
Rör ner koriander och persilja.
Skölj sillen. Låt den rinna av väl. Skär sillen tvärs över i cm-breda bitar. Lägg dem i en bunke/skål och häll över den kalla lagen. Blanda försiktigt.
Marinera i 2 dygn.
Lägg upp i en skål och garnera med limeskalet.

Smakade för lite lime tycker jag. Citronsillen jag gjorde i påskas var mycket godare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar