lördag 20 mars 2010

Fläskfilé under italienskt täcke

Idag har Leif, Olivia och Isak varit till Kåbdalis med några kompisar och åkt slalom. Jag och Ida har varit hemma och myst. Hon ville baka bullar så det passade vi på att göra på förmiddagen.

Fläskfilé under italienskt täcke
500 g fläskfilé
smör
salt o peppar
Italienskt täcke
1 boll mozzarella
1 kruka basilika
0,5-1 röd paprika, färsk eller grillad
2 st vitlöksklyftor
1 krm salt
0,5 krm svartpeppar
Sås
3 dl sky + vatten
2 msk kalvfond
1 msk maizena
1 dl crème fraiche
1 tsk soja
1 krm svartpeppar

Putsa filén från fett och senor. Bryn den till vacker brun färg i en stekpanna med smör. Salta och peppra.
Tag upp filén och lägg den på en skärbräda.
Häll vattnet i stekpannan och sila det ner i en kastrull.
Skär mozzarellan i små fyrkanter. Plocka bladen av nästan hela basilikakrukan och hacka dem. Skär paprikan i småbitar. Skala och hacka vitlöken.
Blanda samman ingredienserna till täcket. Tillsätt salt och peppar.
Skär filén i cm-stora skivor och lägg dem omlott i en rad på ett ugnssäkert fat. Bred täcket längs med hela filén.
Ställ in fatet i ugnen i 225° ca 15 min tills osten smält.
Koka upp skyn och fonden i kastrullen. Blanda redning och creme fraiche. Vispa ner det i skyn.
Låt såsen sjuda några minuter och smaka av med soja och peppar.
Servera tilsammans med ugnsstekta potatisklyftor och sallad.

En god maträtt men inget jättespeciellt. Jag ugnsstekte potatis och morötter som vi åt till fläskfilén. Det var smidigt att ha allt i ugnen och att det blev färdigt samtidigt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar