tisdag 20 april 2010

Köttgryta med vitkål

Vitkål är ofta billigt så det gäller att försöka hitta många användningsområden för det. I en köttgryta är det gott och det är ett bra sätt att dryga ut grytan lite.
Köttgryta med vitkål
400g grytbitar
1 msk senap
2 msk soya
1/2 tsk timjan
1 köttbuljongtärning
1-2 dl vatten
2 lökar, ringar eller klyftor
2 morötter i slantar
1 klyfta vitkål, ca 150 g, i bitar
1-2 dl grädde
salt och peppar

Koka ihop senap, soya, timjan, buljong och vatten.
Lägg i köttet utan att bryna det först och lök, koka i ca 45-60 minuter.
Tillsätt morötter och vitkål koka ytterligare i 15 minuter.
Tillsätt grädden. Koka upp. Salta och peppra.
Servera med kokt potatis och en grönsallad.

En smakrik och god gryta, som framför allt Ida åt jättemycket av. Jag förberedde det mesta igår genom att koka grytan i ca 1 timme. På slutet tillsatte jag morötterna som fick koka med på eftervärmen. När jag kom hem från jobbet idag gick det fort att få en god och ordentlig middag på bordet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar