fredag 6 augusti 2010

Kyckling- och spenatlasagne

Idag har alla tre barnen varit med min kusin Susanne i deras stuga hela dagen. Vid middagstid for vi ut och skulle hämta dem. Då hade vi med oss en kyckling- och spenatlasagne som vi hade förberett hemma men tillagade i stugugnen. Vi hade en mysig middagsstund, även min moster och min kusin Lisbet med familj var där. När vi for hem ville Isak stanna och sova över så han blir hemskjutsad imorgon.
Kyckling- och spenatlasagne
4-5 st kycklingfiléer
2-4 tsk grillkrydda
350 g färsk spenat
3 dl vispgrädde
3 dl vitt vin, torrt
1 burk tomatsås, köpt eller hemmagjord
250 g lasagneplattor
5 dl riven ost

Skär kycklingen i smala strimlor. Fräs strimlorna, strö över grillkryddan. Lägg upp på ett fat så länge.
Fräs spenaten under omrörning ca 3 min tills all vätska kokat in. Krydda med salt och peppar.
Koka ihop grädde och vin i en kastrull ca 5 min.
Häll lite vinsås i bottnen på en ugnssäker form. Lägg på lasagneplattor, kyckling, spenat och tomatsås.
Lägg sedan ett nytt lager lasagneplattor och sen ett lager med kyckling, riven ost och vinsås.
Varva lasagneplattorna och de olika kycklinglagren.
Avsluta med lasagneplattor och vinsås överst och strö över riven ost.
Gratinera mitt i ugnen i 225º ca 20 min.

Vill du ha en smalare lasagne kan vispgädden ersättas med matlagningsgrädde. Red då såsen med 1 msk Maizena majsstärkelse utrörd i lite kallt vatten. Jag använde havregrädde och maizena. Jag använde både vanliga och spenat-plattor, för att få extra smak använde jag Västerbottensost. Ida och Isak var inte så förtjusta i spenaten men vi andra tyckte det var en god lasagne.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar