måndag 7 mars 2011

Limefilé

Måndag igen och nu är det slut på sportlovet för mina stora barn, men i dag är jag och Ida hemma istället. Jag är fortfarande sjuk (inne på femte veckan) och Ida hade en hemsk hosta i natt. Smittad av mig? Så i dag ska vi ligga i soffan och titta på film hela da'n och inte göra nånting mer än nödvändigt.

Fick tag i billig fläskytterfilé som jag tillagade tillsammans med lime, som behövde användas upp.
Limefilé
500 g fläskfilé eller fläskytterfilé
1 tsk salt
1dl vatten
2 dl crème fraiche
2 msk konc kalvfond
1/2 – 1 tsk sambal oelek
1 tsk soja
1 msk honung
strimlat skal och pressad saft av 1 lime

Skär köttet i skivor och krydda med salt. Bryn dem i smör i en stekpanna.
Vispa ihop vatten, crème fraiche, kalvfond, sambal oelek, soja, honung, limeskal och saft i en låg vid gryta.
Lägg i köttet och låt det puttra ca 5 min.
Servera med bulgur eller ris och frästa grönsaker.

Jag använde 1 dl crème fraiche och 1 dl havregrädde i såsen dessutom hade jag 1 tsk sambal eftersom vi tycker om lite starkare mat. Nästa gång använder jag lite mindre lime och honung.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar