torsdag 16 februari 2012

Kökskväll

Igår var jag och mamma på ett "event" som Köksspecialisten Kvänum anordnade. Miele demonstrerade sina produkter och vi bjöds på snittar och champagne men framför allt bjöds vi på ångkokta blåmusslor och lax av Simon Laiti från Hemmagastronomi när han visade Mieles kombiugn med ångfunktion. Vilken ugn!

Ångkokta blåmusslor med smak av citron

Ångskokt lax på en bädd av lök och grönsaker med blåmusselskum.

Längst till vänster är en cognagskupa och sen ett whiskyglas.
De övriga är vinglas men jag kommer inte ihåg för vilka druvor.

Dessutom var en glas-fantast från Cervera där och berättade om glas från Riedel. De har hur många olika sorters glas som helst, för varje druva behöver sin egen storlek och form på kupan. Fascinerande!

Eftersom vi går i köksrenoveringstankar tittade jag en hel del på alla köksutställningar som de har byggt upp för att försöka få lite idéer till mitt "drömkök".

3 kommentarer:

  1. Visst var ugnen härlig, sett den live hos Simon. Det är något man verkligen skulle vilja ha, synd bara att man bor i hyreslägenhet.

    SvaraRadera
  2. Eller kanske tur att du bor i hyreslägenhet för då slipper du drömma om den :)

    SvaraRadera
  3. Kul att du kunde komma, det var verkligen en lyckad kväll. Det kommer att bli fler eventkvällar framöver :)
    /Nina

    SvaraRadera