måndag 2 juli 2012

Pizzabullar med skinka

Eftersom Leif nu har kommit hem efter en jobbarvecka står det återigen grillat på kvällens meny. Till det grillade köttet äter vi en jordgubbs- och mozzarellasallad och pasta. I kväll ska jag bara vila i soffan med en bra film och inte tänka på mat, men imorgon är det dags att börja planera Idas två kommande kalas, ett på torsdag för dagis-kompisarna och ett på lördag för släktingarna. Dessutom måste vi komma på vad vi ska köpa i 5-årspresent till vår lill-tjej som har allt. Med två storasyskon är det inte mycket som saknas.

I dag har det varit en spännande dag med en god picnic-korg med bl.a pizzabullar. Men mer om det kommer senare.
Pizzabullar med skinka
Deg:
25g jäst
2,5 dl vatten (37°)
0,5 dl rapsolja
0,5 tsk salt
0,5 tsk socker
1,5 dl grahamsmjöl
6 dl vetemjöl
Fyllning:
1 burk färdig tomatsås eller hemmagjord
1 pkt rökt skinka eller bacon
2 dl riven Västerbottensost
oregano

Rör ut jästen i vattnet. Blanda med övriga ingredienser till en smidig deg. 

Låt jäsa ca 30 min. 
Kavla ut degen till en rektangel. 
Bred på tomatsås. Sprid ut tärnad skinka eller stekt bacon. Smula över oregano. Strö över osten och rulla ihop.
Skär i bitar och lägg i bullformar. Jäs ytterligare 30 minuter. 
Strö lite extra ost över bullarna innan du gräddar dem i 250° ca 8-10 minuter.
Perfekt att ha pizzabullar i frysen för att kunna ta upp till lunch eller ta med på picnic. Jag gjorde även tacopizzabullar vid samma tillfällen men de här med skinka blev populärare. Även hos Isak som älskar tacos.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar