tisdag 28 januari 2014

Currykryddad köttfärs med kokosmjölk

Usch vad jag fryser, jag har frusit i flera dagar och jag som hatar att frysa. 

Trots att vi inte har speciellt kallt vare sig inne eller ute har jag varit frusen i flera dagar, undra om det är förkylningen som spökar. Synd att elektrikern inte har hunnit vara hit o fixat så att vi har en fungerande bastu. I väntan på bastun duschar jag kokhett varenda kväll och dricker mååånga koppar te. Får nog se till att fixa mig en god och värmande köttsoppa nån dag.

Dagens lunchlåda bestod av en god variant av köttfärssås som jag gjorde förra veckan med barnens favoritkrydda - curry.


Currykryddad köttfärs med kokosmjölk
2 morötter
1 stor gul lök
1 vitlöksklyfta
200 g vitkål
1 chilifrukt (t ex spansk peppar)
3 msk olja
2 tsk curry
400 g köttfärs
200-400 ml kokosmjölk
1 dl vatten
1 buljongtärning
salt och peppar
Till servering
ris eller nudlar

Skala och skiva morötterna. 
Skala och finhacka lök och vitlök. 
Strimla kålen. 
Dela, kärna ur och hacka chilin.
Fräs grönsakerna i hälften av oljan tillsammans med curry i en stekpanna. 
Lägg över i en stor kastrull.
Stek färsen i resten av oljan i stekpannan. 
Lägg över i kastrullen med grönsakerna.
Tillsätt kokosmjölk, vatten och smulad buljongtärning. 
Låt småkoka ca 15 minuter. Smaksätt med salt, peppar och ev. mer curry.
Servera med kokt ris, nudlar eller extra tunn spagetti.


Mmmm vad gott! Jag serverade tunn spagetti (känns nästan som nudlar) till detta och använde då 200 ml kokosmjölk.  Om man vill ha mer sås t.ex. om man äter det till ris så ska man använda mer kokosmjölk. Ida och Isak åt av det men föredrar vanlig köttfärssås och Olivia som inte tycker om köttfärs "vågade" knappt smaka det här heller.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar