onsdag 5 februari 2014

Pasta- och skinkgratäng med tomater

Stackars Ida! Det var ingen glad Ida jag hämtade från fritids i dag, för precis innan jag kom hade hon ramlat in i ett bord och slagit sig rejält. En bula i pannan, rivmärken på kinden, ett märke på halsen och lite blodvite. Jag räknar med att hon kommer få ett ordentligt blåöga om nån dag också.

I dag gällde det att få middagen på borden inom en halvtimme från det att vi kom hem. Vilken tur att vi hade färdigstrimlad julskinka i frysen. Och vilken tur att jag kom ihåg att ta upp den från frysen i morse.


Pasta- och skinkgratäng med tomater
500 g pasta
400 g skinka
2 burkar krossade tomater
1 dl matlagningsgrädde
1 tsk salt
svartpeppar
riven ost

Koka pastan ca 2 minuter kortare tid än förpackningens anvisningar.
Rör ihop tomater, grädde och kryddor.
Blanda ihop pasta, skinka och tomatsås i en ugnsform.
Strö ost över.
Gratinera i 225 grader i ca 15 minuter.

God och enkel vardagsmat. På ett enkelt sätt fixar man mat till många, efter middagen kunde jag dessutom frysa ner några matlådor. Perfekt! Anledningen att man inte kokar klart pastan är att den sen ska in i ugnen och tillagas ett tag till och överkokt pasta blir ingen glad av. Skulle jag ha tänkt till lite mer hade jag kryddat tomatsåsen med en av mina favoritkryddor - basilika.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar