söndag 16 mars 2014

Ostfylld köttfärslimpa

Ännu en dag då vi får se solen! Visst är det underbart? Tyvärr blåser det ganska ordentligt även i dag så det blir nog bara en kort promenad här bland husen så man har lite vindskydd. Annars har jag inte så mycket planer för dagen, förutom den vanliga söndagsplaneringen inför kommande vecka. Lite tv-skidåkning lär jag också hinna med så här i slutet av säsongen.

Olivia är inte så förtjust i köttfärsrätter så vi brukar inte äta det så ofta, men igår var jag så sugen på köttfärslimpa så jag var tvungen att laga det till middag. Och vet ni va'? Den fick godkänt av Olivia! Kanske den passar som söndagsmiddag hemma hos er.


Ostfylld köttfärslimpa
800 gram köttfärs
1 dl ströbröd
2 msk potatismjöl
1 dl mjölk
2 msk kalvfond
2 tsk paprikapulver
Salt o peppar
Fyllning
100 gram philadelphiaost
2 dl riven, lagrad ost
2 tsk paprikapulver

Rör ihop ströbröd, potatismjöl, mjölk, fond och kryddor.
Blanda ner köttfärsen.
Låt stå kallt i kylen medan du gör fyllningen.
Rör ihop philadephiaost, riven ost och paprikapulver.
Forma till en avlång liten limpa.
Ta ca 3/4 av färssmeten och forma till en avlång limpa i en smord ugnsfast form. 
Gör en urgröpning i mitten och placera fyllningen där. 
Lägg på resten av färssmeten och släta till ytan. 
Grädda i ugn ca 50 min i 175 grader.

Saftig och smakrik, dvs en riktigt god köttfärslimpa som jag kommer göra fler gånger. Jag använde hälften vanligt paprikapulver och hälften starkt, vill man inte ha en stark måltid så tar man bara vanligt paprikapulver. Man kan ju även strunta i paprikapulvret i fyllningen och använda sig av en smaksatt ost. Det tror jag att jag ska prova nästa gång.

Köttfärslimpa, köttbullar o dyl är så gott med kokt potatis och gräddsås. Eller hur tycker ni det är godast?

Lägg 3/4 av köttfärsen i formen, gör en urgröpning/skåra.
Rulla fyllningen och lägg i köttfärs-urgröpningen
Lägg på resten av köttfärsen och forma till en limpa
Tillaga i ugnen till en smakrik och god köttfärslimpa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar