lördag 3 maj 2014

Grillade burgare

I morse när vi bestämde dagens middag var det soligt och fint så vi bestämde att vi skulle grilla våra goda smaksatta hamburgare. Men när grillen väl var tänd då började det snöa….och när vi hade grillat färdigt då sken solen igen. Är det inte typiskt?


Grillade burgare
400 gram köttfärs
1 dl chilisås
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk hackad färsk basilika
100 gram riven Västerbottensost
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar

Blanda ihop alla ingredienser.
Forma färsen till burgare.
Grilla åtta till tio minuter. 
Burgarna kan även (i nödfall) grillas i ugnen på 200 grader.

Alltid när det är dags att grilla köttfärsbiffar använder vi oss av detta recept. De blir så otroligt smakrika och goda så vi vågar aldrig testa nå annat. Tidigare gjorde vi hamburgare med endast salt o peppar till barnen men nu verkar de också föredra dessa godbitar.

Hur smaksätter ni köttfärsen när ni grillar biffar? Dessa måste ni prova nästa gång!


Nu är det inte länge kvar tills det är beach-14 sommar på riktigt så nu blir det mycket sallad och lite kolhydrater ett tag framöver. Dagens burgare serverade jag till stekta grönsaker och en grönsallad och alla tyckte det var gott och saknade inte bröd, potatis eller liknande.

Machésallad, gurka och babyplommontomater

Salladen serverade jag i min nya fina skål med vågad kant som jag köpte nu senast jag var i Stockholm. Är riktigt nöjd både med utseendet och storleken.

2 kommentarer:

  1. Västerbottenost är en av våra absoluta favoriter här hemma, så gott att riva ner i både det ena och det andra. Annars är fetaost, mozzarella och parmesanost också något som vi gärna har i färsen.
    Men oj, snö?! Visserligen har det varit lite kallare i dag här, men långt från snökyla;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, visst är Västerbottensost gott. Vi har nästan alltid en burk med riven V-ost i frysen. Nu skiner solen men det är ändå riktigt kallt. Vill ha värme nuuu!

      Radera