söndag 25 januari 2015

Röd pestosås

Solen skiner och det ser helt underbart ut ute. Tyvärr är det nästan 20 minusgrader så jag tar nog bara en kort promenad och sen fortsätter jag njuta av solen här inne i värmen. Funderar på om jag ska baka lite i dag, det känns som det var länge sen. Och som vanligt när jag har nystädat blir jag baksugen…och det innebär ju tyvärr att golvet behöver skuras i dag igen för jag tror inte att jag kan baka utan att spilla mjöl på golv och bänkar. Ja, ja vi får så hur jag gör.

Vi har fortfarande inte använt oss av alla recept från senaste gången vi hade Linas matkasse (på höstlovet). Men förra helgen var det dags att ge oss på rödspättan som skulle serveras med krossad potatis och röd pestosås.


Röd pestosås
1,5 msk smör
2 tsk vetemjöl
3 dl mjölk
0,5 pkt philadelphiaost
0,5 tärning grönsaksbuljong
3-4 msk röd pesto
1 tsk torkad oregano

Smält smöret, pudra över mjöl och rör om.
Vispa ner mjölken lite i taget.
Rör ner osten.
Tillsätt buljongtärning, pesto och oregano.
Koka upp och låt sjuda 5-6 minuter. Rör om då och då.

Jag älskar pesto och tyckte det skulle bli kul att testa en pestosås till fisk. Men jag blev inte frälst. Såsen var helt ok men vi var nog överens om att det skulle ha varit godare till kyckling. Jag åt potatisrester och såsrester till köttrester en dag på jobbet och till det var såsen riktigt god.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar