lördag 23 april 2016

Krämig stark kycklinggryta med grönsaker

En solig lördag och en lång att-göra-lista betyder att man struntar i listan och gör roligare saker istället. Visst blir man lycklig av sol? Vi tog en lång sovmorgon innan vi åkte i väg och fixade en massa ärenden, hann dock inte allt. Nu ska altanen skuras och alla utemöbler ska plockas fram. Love it!

Förra helgen åt vi en krämig, stark och god kycklinggryta och färgglada, goda och fräscha grönsaker.


Krämig kycklinggryta

1 kg kycklingfiléer
2-3 tsk sambal oelek
1 dl thaichilisås
2 dl crème fraiche 
2 dl grädde
salt, peppar

Grönsaker

broccoli
paprika
zucchini
purjolök

Skär kycklingen i mindre bitar, bryn den och salta o peppra.
Lägg i en gryta.
Rör ner crème fraiche, grädde, thaichilisås och sambal oelek i grytan. 
Låt sjuda några minuter.
Smaka av med salt.
Grönsaker
Skär alla grönsaker i mindre bitar.
Stek i olivolja, krydda med örtsalt och svartpeppar.

Istället för att tillsätta grönsakerna till grytan och riskera att de kokas för länge och blir mjuka o tråkiga kan man steka dem på sidan om och servera till grytan. Vill man kan man även servera pasta, ris, klyftpotatis eller något annat till kycklinggrytan.

Vill man inte ha så stark mat så drar man ner på mängden sambal oelek. Smaka av så att det blir rätt styrka just för dig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar