fredag 15 april 2016

Löjromstacos

Solen skiner, det är fredag och jag ska jobba hemifrån i dag! 
Allt är på topp....nästan. 

Isak, som nästan aldrig är sjuk, är nu ordentligt sjuk men han är i karantän i sitt rum så jag hoppas att alla vi andra klarar oss. Det bästa med Isak det är att han brukar sova sig frisk. Han kan vara jättesjuk, sova ett helt dygn och sen vakna frisk. En ganska bra egenskap som jag också skulle vilja ha.

Nu när det är helg tänkte jag ge er godaste drinktilltugget. Löjrom är ju såå gott och förra helgen gjorde jag en lchf-förrätt med löjrom som blev kanongod. Över förväntan! Kanske blir det en ny omgång i helgen.

Börja med att göra tacoskålarna av ost, låt de sedan kallna innan du fyller dem med godsaker.


Tacoskålar av ost

Riv en smakrik ost, Västerbottensost passar riktigt bra
Sätt ut små högar på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i 225 grader i 3-5 minuter.
Klipp bakplåtspapperet så ett ostchips hamnar på varje bit.
Vik ihop pappret med den smälta osten och ställ i någon form. Baksidan av muffinsplåt eller äggkartong passar bra.
Låt svalna.

Tacoskålarna av ost stelnar till rätt form

Det gäller att vara snabb för osten stelnar fort. Det är det enda kritiska ögonblicket, i övrigt är de jätte-enkla att göra. Så mitt tips är att inte göra för många ostskålar på samma gång. Det är bättre att göra några åt gången.


Löjromstaco

När skålarna har kallnat och stelnat är det bara att fylla med gräddfil, löjrom och purjolök. 
Servera genast.

Det här blev riktigt gott och vackert. Fast nästan allt med löjrom blir vackert, de små orangea kornen blir fint i de flesta former.

Mmmm
Mitt fat till varm korv passade perfekt att servera Löjromstacos i.
Tänk att dessa små högar av ost blir goda tacoskålar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar