torsdag 8 september 2016

Blomkålsris

Efter jag la upp receptet på vingrytan igår har jag fått frågor om hur jag gjorde blomkålsriset. Så här kommer "receptet"! Blomkålsris är ett perfekt substitut för vanligt ris till grytor bland annat. Definitivt värt att prova, så jag hoppas ni vågar. Passa på nu när ni får tag i färsk, god och billig blomkål i affärerna (eller trädgårdslanden). 


Blomkålsris

1 blomkålshuvud
salt
vatten

Koka upp vatten i en kastrull. Salta ordentligt.
Skölj blomkålshuvudet ordentligt i kallt rinnande vatten. Skär av blasten/bladen. 
Riv blomkålshuvudet, både buketterna och stammen, på den grova sidan på rivjärnet. 
Häll ner blomkålsriset i det kokande vattnet. 
Låt det ligga i det kokande vattnet i nån minut. Provsmaka för rätt konsistens.
Häll av i ett durkslag och servera.

Jag serverade blomkålsriset till vingrytan och det passar så himla bra. Eftersom blomkålsriset ser ut som vanligt ris tror man nästan att det är vanligt ris man äter. Blomkålsris smakar ju egentligt inte så mycket så det är väl därför man är så lättlurad och tror att det är vanlig ris.

Till helgen funderar jag på att göra en risotto med blomkålsris. Är det nån som har provat?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar