tisdag 20 juni 2017

Skagenkrustader

En av anledningarna till att krustader är så perfekta som drinktilltugg är att de är lika goda kalla som varma och går att variera så himla mycket. Efter en massa recept på varma krustader kommer här en kall variant med skagenröra.


Skagenkrustader

krustader

Skagenröra

räkor
dill
gräslök
chilipeppar
crème fraiche
philadelphiaost

Skagenröra
Skala räkorna eller använd färdigskalade räkor.
Blanda dill, gräslök och chilipeppar med räkorna.
Klicka i lika delar philadelphiaost och crème fraiche till räkorna, 
ta lite i taget så att det inte blir för mycket för då blir det inte lika gott.
Smaka av med mer kryddor.
Låt stå i kylen fram till servering.
Skagenkrustader
Ställ krustader på ett fint fat.
Klicka i lite skagenröra i varje krustad.
Garnera ev. med en räka, paprikabit, vindruva eller något annat vackert o gott.
Servera dem genast annars mjuknar krustaderna.

Jag brukar nästan alltid använda räkor med skal som vi skalar själv, för de är såå mycket godare. Men den här gången "fuskade" jag och använde räkor i lag för enkelhetens skull. Vill man göra det ännu enklare så köper man en färdig skagenröra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar