torsdag 7 september 2017

Marinerade räkor till tacos

Är det dags att variera fredagstacon? Då tycker jag att ni ska prova räktacos med dessa marinerad räkor. Perfekt fredagsmat! Tycker ni inte om koriander kan ni byta det mot persilja.


Marinerade räkor till tacos

1 kilo räkor med skal eller 3-4 hg färdigskalade
1 liten rödlök
1 röd chilifrukt
0,5 kruka med koriander
2 msk olivolja
pressad citron
flingsalt

Skala räkorna. 
Finhacka rödlök, chilifrukt och koriander och rör ihop med olivolja och citronsaft.
Häll marinaden över räkorna och rör om.
Smaka av med flingsalt och ev. mer citron.
Låt stå i kylen nån timme och dra åt sig av alla smaker.
Servera med taco-tillbehör.

Jag tog genvägen med färdigskalade räkor och det var ändå gott men om man skalar räkorna själv är jag övertygad om att det blir dubbelt så gott. Det är sällan jag använder färdigskalade räkor just för att det är så stor smakskillnad men ibland räcker inte tiden till (trots att jag har en egen räkskalare här hemma).

Goda tillbehör är t.ex. mjuka tortillabröd, sallad, gurka, paprika och en kall sås med citron och/eller chili.


Hoppas ni har en bra torsdag, själv ligger jag nerbäddad i soffan då en höstförkylning har slagit till med full kraft med halsont och feber. Feber är verkligen såå jobbigt, man känner sig konstig i hela kroppen, det är svårt att sova och kroppen värker. Så mina planer idag är att ligga i soffan och bli frisk för jag hatar verkligen att vara sjuk.

Lite senare i dag kommer jag lägga upp en tävling på Instagram - Missa inte det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar