måndag 11 december 2017

Fläskfilé med ädelost

Nu är näst sista veckan innan jul igång och vi har nedräkning till jullovet. Oj, vad vi alla längtar till lediga o lugna dagar. I går hade vi lite adventsmys och åt bland annat en fläskfilégratäng med ädelost. Vi passar på att frossa i ädelost nu i jultider då vi oftast har minst en bit i kylskåpet.


Fläskfilé med ädelost

1 fläskfilé
1 röd paprika
75 g ädelost 
1 dl creme fraiche 
2 dl grädde 
0,5 msk soja 
0,5 msk kalvfond 

Putsa fläskfilén och skär i skivor. Stek skivorna, salta och peppra. Lägg i ugnsform. 
Kärna ur paprikorna och skär i mindre bitar, lägg ovanpå köttet. 
Koka upp grädde, crème fraîche och ädelost. Smaka av med soja och kalvfond. 
Häll i formen över fläskfilén och sätt in mitt i ugnen i 225 grader i ca 20 minuter.

Det är väldigt stor skillnad på styrka på olika sorters ädelost, så du får smaka dig fram hur mycket smak du vill. Börja med lite och öka på allt eftersom om du vill ha starkare ädelostsmak.

Jag åt broccoli och sallad till gratängen men det passar med både ris och pasta till, beroende på vad du är sugen på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar