onsdag 25 februari 2015

Onsdagslyx

Nej, nu ljuger rubriken. 

I dag kan jag inte skryta om så mycket onsdagslyx. Efter att ha vaknat tre i natt med hemsk huvudvärk så har hela dagen sen tillbringats i slow-motion. Jag har varit riktigt seg och inte kan jag skryta över att jag har varit speciellt snabbtänkt heller. Kanske därför som jag var tvungen att vara kvar på jobbet till nästan sex.


Jag kom hem till ett tomt hus, tomt både på människor och mat. Så jag kokade mig en kopp te (ett måste) och tog en filtallrik med Frebaco Kvarns goda och nötfria Müsli. Just nu är det denna fruktmüsli som är favoriten i deras sortiment.

På tal om Frebaco, så var det kul att hitta detta på Twitter.


Dags för kvällens tekopp nummer två och sen ska jag sjunka ner i tv-soffan och njuta av Johan Olssons VM-guld åter igen. Så kvällen slutar kanske med lite onsdagslyx trots allt.

tisdag 24 februari 2015

Tisdagslyx

Måndagslyx i går med plockmatsrester och tisdagslyx i dag med restaurangbesök. 

Har precis kommit hem från en trevlig middag med gamla kolleger. Ett restaurangbesök som började med att servitrisen tömde ut ett stort glas vatten över min rygg. Det blev kallt! Tack o lov hade jag en kofta i väskan som jag kunde ta på mig.


Efter mycket vånda valde jag till slut 3 små rätter, där två av rätterna var goda men den tredje hade jag kunnat vara utan. Tyvärr var det mest av just den. Vi lyxade även till det med efterrätt och äter man på kinarestaurang är det väl självklart att man äter friterad banan. Nu var det länge sedan jag gjorde min bananpaj som påminner om friterade bananer. Kanske dags att att göra den snart igen! Här hittar ni det receptet.

Och vad tror ni händer när vi serveras efterrätt?! Jo servitris nummer två häller ut en hel kanna med mjölk så det stänker på min bordsgranne. Då bryter jag ihop och skrattar så att tårarna sprutar. Jag tror de behöver skicka serveringspersonalen på kurs :)

måndag 23 februari 2015

Måndagslyx

I dag var det ytterligare en dag då hela familjen var på vift på var sitt håll vid middagstid. Börjar bli lite för många sådana dagar nu. Var och en tog sig något att äta när man väl var hemma och hungrig. Själv valde jag att äta rester från lördagens melloplocktallrik, när jag kom hem från jobbet. Måndagslyx!

Mosad avokado, serranoskinka och körsbärstomater på knäckemacka.
Baguette med pepparsalami och brieost och en annan med serranoskinka.

Morgondagens middag för mig blir på restaurang med mina gamla kolleger. Ska blir himla gott och trevligt och framför allt kul att höra hur de har det numera. Det är ganska precis ett halvår sedan jag bytte jobb, men det känns som att det är flera år sedan.

söndag 22 februari 2015

Duscha eller bada utan kläder

God morgon!
Måste visa er den här roliga skylten som jag såg på ett av Luleås badhus. 


Nog tycker jag att man ska duscha även om man tänker bada med badkläder. Och undra om det verkligen är tillåtet att bada utan badkläder.

Frukost, jobb, isvägspromenad, lunch, jobb, veckoplanering, middagsmys, bastu och soffhäng.
Så ser min dag ut. Hur ser din dag ut?

lördag 21 februari 2015

Melloplock

Nu kör vi!

Dags för deltävling 3 i årets melodifestival och vi sitter redo vid tv:n med lite melloplock. Det är serranoskinka, gravad lax, spanska räkor, indiska räkor, brieost, avokado, vindruvor, körsbärstomater och baguetter. Perfekt mat att sitta framför tv:n och äta.


Nu längtar vi efter en riktigt bra låt, en vinnare. Eller hur?

Nystart

Det har väl inte undgått någon att jag nu jobbar alldeles för mycket och därmed jämt är trött på kvällarna. Så det var ett välkommet paket som damp ner i brevlådan förra veckan. Full med vitaminer och nystartprodukter. Känns som att de försöker säga mig något :) Tack Loppi!


Ida la direkt beslag på Kids Zoo-mulitvitamin, goda gele-nallar fulla av vitaminer som det är svårt att bara ta en av.

Själv blev jag nog gladast över Floradix Blutsaft, som jag hoppas ska göra mig piggare. Jag tror det räcker med lite extra järn för att åstadkomma det. Under alla mina graviditeter har jag druckit Blutsaft istället för att äta järntabletter, så jag vet att min kropp kan tillgodogöra sig det på ett bra sätt.


Andra spännande produkter i paketet var bl.a detta:
Castus fruktstänger utan tillsatt socker har vi inte hunnit prova men de verkar spännande. Hoppas de är lika goda som de ser ut. 
Chiafrön som är väldigt inne just nu har jag inte provat men nu får jag chansen att prova det i riskakor. Får dock se till att skynda mig innan barnen har ätit upp alla.
Friggs Sockerbalans är något för mig för det ska minska sötsuget. Ska genast prova och hoppas det hjälper.

fredag 20 februari 2015

Vardagsköttfärssås

Det blev en ensam-middag i dag eftersom jag blev kvar på jobbet längre än planerat. Leif och Olivia mötte jag i dörren och Isak o Ida är på språng. Med mitt numera stressade liv är det faktiskt ganska skönt med en stund i ensamhet. Så jag njöt medan jag åt spagetti o köttfärssås framför tv:n och datorn - multitasking.

Undra hur många recept det finns av köttfärssås? Många i alla fall. Mina blir aldrig samma från den ena till den andra gången. Det här receptet hittade jag på Bong Touch of Tastes hemsida och blev lite sugen att prova. Ett enkelt vardagsrecept på en god köttfärssås.


Vardagsköttfärssås
400 g köttfärs
1 gul lök
1 morot
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
3 msk tomatpuré
400 g krossade tomater
1 dl vatten
2 msk Kalvfond
2 tsk oregano, torkad
1 krm timjan, torkad
1 st lagerblad
Nymalen svartpeppar 

Finhacka lök och riv morot, fräs mjukt utan att det tar färg i olivoljan.
Riv ner vitlöksklyfta och tillsätt kryddorna. Låt fräsa med en minut.
Tillsätt köttfärs, lite i taget så att det bryns och inte kokar.
Tillsätt tomatpurén och låt fräsa med .
Häll i kalvfond, vatten och krossad tomat.
Låt puttra under lock i minst 20 minuter till en simmig konsistens.
Smaka av med salt och nymald svartpeppar.

Många kanske tycker att spagetti och köttfärsås är snabbmat, men köttfärssås mår bra av att få koka länge. Jag försöker alltid koka den längre än de 20 minuter som stod i det här receptet. Oftast gör jag köttfärssåsen nån dag innan vi ska äta den för att sen bara värma på den vid matdags.