söndag 13 mars 2016

Kalasmiddag - glutenfri och nästan köttfri

Min söndag har börjat på bästa sätt!
Långfrukost, Nyhetsmorgon på tv, datorjobb, mer te, solsken och en liten tårtbit.

Igår firade vi min syster som snart fyller år. Istället för att köpa presenter bjöd jag (och mamma) henne på en kalasmiddag. En middag utan gluten och utan kött (förutom lite pasta- och kycklingsallad till barnen, framför allt Isak som vägrar äta fisk). Vi fick några mysiga timmar tillsammans och med en massa mat.

Kalasmiddag - glutenfri och nästan köttfri

Snittar o bubbel


morotsstavar
dipp
rödbetor o fetaost på pinne
Mia (söt)

Buffé


räksoppa med dillmaränger
fetaostkräm (glömde jag att ta fram :) men den är jättegod till laxen)
sallad
morotspaj med glutenfri botten
pasta- och kycklingsallad (till barnen)

Efterrätt


mandelmassatårta med grädde och hallon

Nu ska jag städa bort det sista och sätta igång ytterligare en diskmaskin. Sen ska jag ut i solen. Undra om det blir en ute-lunch även i dag. Hoppas!

lördag 12 mars 2016

Snackskväll

I kväll är det dags för Melodifestival-finalen! Är ni laddade?


Bubblor på kylning och snacks i skålar, eller hur laddar ni? Vi har laddat skålarna med Estrellas nyheter. Min favorit är potatishjärtan med grill- och vitlöksmak. Goda, men framför allt så himla fina. Vem vill inte bjuda på ett hjärta!?

Sourcream & Onion har länge varit en favoritsmak för många, nu har den kommit i ett nytt utförande. Istället för räfflade är det släta chips. Vad vill ni ha - släta, finräfflade eller grovräfflade chips?

Efter gårdagens soliga härliga dag hade jag förväntat mig lika fint väder i dag, så jag blev en aning förvånad när jag vaknar upp till en dimmig gråmulen dag. Men har jag tur så hinner det ändras på några timmar för jag hade ju planerat en grill-lunch ute.

fredag 11 mars 2016

Premiär

I kväll var det säsongspremiär både för grillat till middag och Let's Dance på tv!


Årets första grillmiddag har avnjutits, den lär följas av många fler. För nya läsare kan jag berätta att på sommaren grillar vi nästan varje dag. Framför allt de dagar min man bestämmer middag.

I dag blev det en klassisk grillmiddag utan nymodigheter - egenmarinerad fläskfilé, ugnsrostade rotsaker och chili-bea. Så himla gott!


Efter vår sena middag bänkade vi oss framför tv:n för att se premiären av årets Let's Dance. Många roliga personligheter i år så jag tror det kan bli en bra säsong. Har ni fått nån favorit än?

Alltså jag blir lika fascinerad varje fredag över hur trött man kan vara. Klockan har bara precis passerat 22 men det känns som klockan är en bra bit över midnatt. På veckorna när man ska upp tidigt dagen efter kommer jag sällan i säng till 22, men på fredagar är den en mindre kamp att hålla sig vaken så länge.

Caprese på pinne

Vi börjar morgonen med ett enkelt, fräscht och supergott drinktilltugg. Perfekt att fixa i ordning innan maten i kväll.


Caprese på pinne

mini-mozzarella
körsbärstomater
färsk basilika

Halvera tomaterna och mozarellan.
Plocka bladen från basilikan.
Varva på en pinne.

Caprese där man varvar tomater, mozarella och basilika är en av mina favoritsallader, så det är ju inte så konstigt att jag älskar detta drinktilltugg. Så mycket gott i en o samma tugga.

************************

På mindre än 2 veckor har jag 3 evenemang att ordna (födelsedagsfest, skidläger och klassfika). Det ska planeras, fixas och bakas inför alla, så det har varit rätt hektiska dagar att få allt att gå ihop. Men nu är nog alla 3 färdigplanerade nu ska de "bara" genomföras. Hur roligt det än är att fixa o planera så är det några stressiga dagar innan man känner att man har koll på läget. Det hör ju inte till vanligheten att det är så många grejer på så kort tid, men nu lyckades allt hända samtidigt.


onsdag 9 mars 2016

French 75

Redan onsdag och alltför få dagar kvar till helgen. Inte ofta jag säger så :) Men jag har en massa jag vill hinna innan lördag och de lediga timmarna jag har kvar tills dess är alldeles för få. En omöjlig ekvation så jag får nog planera om en aning. Men planera och omplanera är min paradgren, så det ska nog gå bra.

Onsdag - lill-lördag - då passar det med ett drinktips tycker jag. En klassisk champagnedrink. Kanske inte dags för en drink just nu, men nu hinner ni handla hem ingredienserna till helgen. Kanske blir det helgens fredagsdrink?!


French 75

2 cl gin
2 cl färskpressad citronjuice
2 cl sockerlag (50/50 socker och vatten)
Champagne eller mousserande vin

Börja med sockerlagen. 
Ta hälften socker och hälften vatten. 
Värm upp och låt svalna. 
Blanda sockerlag med citronjuice och gin, skaka med is. 
Häll upp i glas och toppa med champagne, prosecco eller annat mousserande vin.

tisdag 8 mars 2016

Kebabtallrik

En middag som hela familjen älskar det är kebabtallrik. Enkelt och gott! Extra enkelt om man använder sig av färdigt kebabkött som bara behöver stekas och även färdig dressing i flaska. Då är det inte mycket matlagning som behöver fixas innan det är dags att äta. En perfekt middag för barnen att fixa. Och en perfekt middag då orken inte är på topp.


Kebabtallrik

lövbiff i strimlor eller färdigt kebabkött 
pommes strips
skuren isbergssallad
gurkstrimlor
tomatskivor
lökringar
orientdressing

Servera var för sig så får alla plocka ihop sen egna favorit-kebabtallrik.

Ida fixade i ordning sin tallrik innan jag var tvungen att fotografera den.

Guldläge med seo

Jag fick en sån fin present för någon dag sedan. En bok med spännande innehåll!

Nej det var ingen deckare utan en bok om sökmotoroptimering. Hur får jag fler att hitta till min blogg? Förutom att ni mina kära läsare kan tipsa andra om min blogg (Visst gör ni det?) så finns det några saker jag själv kan göra för att få en större blogg.


Jag är jätteglad och stolt över de tusentals läsare som redan hittar till min blogg varje vecka men "mycket vill ha mer". Så självklart vill jag att fler hittar hit och inspireras. Jag lägger ju faktiskt ner en hel del tid på bloggen och belöningen är många läsare och helst många läsare som kommenterar, mejlar och ger mig (positiv) feed-back på mina tips, recept och inlägg.

Tusen tack pineberry.com för intressant läsning och alla tips.
Jag är lite nördig, men jag tycker faktiskt att sånt här är jätteintressant och roligt att läsa om.